Petak 01.12.2017.
12:00
Tanjug, Vestionline

Vučić: Ključno da zadržimo mlade u zemlji

Tanjug
Aleksandar Vučić želi da spreči "odliv mozgova"

Vučić je konstatovao da je to procesu globalizacije vrlo teško. Naveo je da i članice EU to znaju - da su, posle učlanjenja u EU, građani iz siromašnijih zemalja odlazili u bogatije.

- Pokušaćemo razliku u bogatstvu prema zapadnim zemljama da smanjimo u narednom periodu, kako bismo sačuvali dobar deo naših mladih da ostanu u zemlji - poručio je Vučić.

On je podmlatku partija iz EPP grupe u Evropskom parlamentu rekao da se Srbija nalazi na evropskom putu, putu očuvanja mira i stabilnosti u našem regionu, te da je motor razvoja Evrope i regiona.

Istakao je da su, posebno u ovom regionu, neophodni puna posvećenost, rad i opredeljenost za mir, ali i poštovanje drugih naroda.

Uz očuvanje mira i stabilnosti možemo, kako je kazao, da napravimo i veću ekonomsku uniju na Zapadnom Balkanu, u kojoj naši kamioni ne bi čekali na granicama po dva do pet dana, u čijim okvirima bi imali u potpunosti slobodnu trgovinu, izjednačen veći broj taksi, carina i poreza, te prostor za brži ekonomski rast svih zemalja i privlačenje većeg broja stranih investitora.

Ukazao je da političke partije, koje pripadaju EPP, a čiji je SNS pridruženi član, imaju najveću odgovornost u današnjoj Evropi, jer su najvažnije i najmoćnije partije koje u njihovim zemljama imaju vlast ili su najdominantnije opozicione stranke.

- Moći ćemo da računamo, uz razumevanje da opasnosti postoje, da ćemo uspeti da ih predupredimo, pobedimo i da ćemo moći da učestvujemo u stvaranju racionalne, uspešne, odgovorne i uspešnije Evrope sa Zapadnim Balkanom i Srbijom kao motorom razvoja, ne problemom, već šansom. Motorom razvoja same Evrope i celog jugoistoka Evrope - poručio je on.

Delegaciji omladine EPP preneo je da je Beograd uvek bio na raskrsnici gde su se sukobljavale imperije, i da je nekada glavni grad bio podeljen između Turske i Austro-ugarske imperije, a da danas pripada samo Srbiji.

2024 © - Vesti online