Petak 01.12.2017.
10:48
Tanjug, Vestionline

Partizan čeka "ranjenu" Vojvodinu, Zvezda u Bačkoj

M. Todorović - Vesti
Spremni za derbi: Miroslav Đukić, trener Partizana

Partizan se u sredu vratio na pobednički kolosek trijumfom na Voždovcu (1:0), dok je Vojvodina neočekivano izgubila od Borca u Novom Sadu i posle toga smenila trenera Vladimira Buača.

Ekipu je privremeno preuzeo pomoćnik Vladimir Vasiljević i videćemo da li će takva odluka imati efekat na fudbalere Vojvodine koji ne znaju za pobedu već četiri utakmice. Sa druge strane, izabranici Miroslava Đukića nameravaju da nastavi poteru za Crvenom zvezdom i ne smeju sebi da dozvole novo "prosipanje bodova" jer već zaostaju šest poena.

Lider Crvena zvezda gostuje Bačkoj u jedinoj utakmici subotnjeg programa sa željom da napravi pravu uvertiru za "meč godine" protiv Kelna za prolaz iz grupe Lige Evrope, što je Partizan u prošlom kolu obezbedio. Do sada su crveno-beli lako izlazili na kraj sa timom koji je prošle godine prvi put ušao u društvo Superlige, dobivši sva tri sudara.

Poslednjeplasirani Javor protiv Voždovca juri prvu pobedu posle mesec i po dana, Spartak želi dobru seriju da potvrdi dobre igre i u Šapcu protiv Mačve, a u malom beogradskom derbiju sastaju se Čukarički i Zemun na Banovom brdu.

Raspored utakmica, sutra: Bačka - Crvena zvezda (13 sati). Nedelja: Mačva - Spartak (13),     Javor - Voždovac (13), Borac - Napredak (13), Partizan - Vojvodina (15), Rad - Radnički Niš (15), Radnik - Mladost (17), Čukarički - Zemun (17).

Tabela: Crvena zvezda 52 boda, Partizan 46, Spartak 36, Voždovac 32, Čukarički 32, Vojvodina 31, Radnički Niš 30, Napredak 27, Radnik 22, Mladost 21, Zemun 21, Mačva 17, Bačka 17, Borac Čacak 14, Rad 14, Javor 12.

2024 © - Vesti online