Četvrtak 30.11.2017.
17:53
Vestionline

"Orlovi" za rivale na SP dobili selekcije sa svih strana sveta

EPA-EFE/JACEK BEDNARCZYK POLAND OUT
Novi izazov za srpske odbojkaše

Ivan Miljković, prvi potpredsednik OSS, predstavljao je Odbojkaški savez Srbije na žrebu u Firenci. Svetsko prvenstvo odbojkaša odigraće se 10 – 30. septembra u Sofiji, Varni i Ruseu u Bugarskoj, i Bariju, Bolonji, Firenci, Milanu, Rimu i Torinu u Italiji.

Žreb za grupnu fazu SP u odbojci:
Grupa A (Firenca): Italija, Argentina, Japan, Belgija, Slovenija, Dominikanska Republika, 
Grupa B (Ruse): Brazil, Kanada, Francuska, Egipat, Kina, Holandija
Grupa C (Bari): SAD, Rusija, Srbija, Australija, Tunis, Kamerun
Grupa D (Varna): Bugarska, Poljska, Iran, Kuba, Finska, Portoriko

24 selekcije su podeljene u četiri grupe sa po šest timova. Po dve grupe će biti u Italiji i Bugarskoj. Posle šest odigranih kola, plasman u drugu rundu izboriće po četiri najbolje selekcije iz četiri grupe, koje će u drugoj fazu preneti sve bodove osvojene na pet utakmica u I fazi.

U drugoj fazi, 16 ekipa biće podeljeno u četiri grupe, po dve u Italiji i Bugarskoj i igraće se ponovo po jednokružnom bod sistemu (svako sa svakim). Plasman u treću fazu takmičenja izboriće pobednici četiri grupe, kao i najbolja drugoplasirana selekcija iz dve grupe u Italiji, i najbolja drugoplasirana selekcija iz dve grupe u Bugarskoj.

Mečevi treće faze odigraće se u dvorani Pala Alpitur u Torinu. Šest reprezentacija biće žrebom svrstane u dve grupe sa po tri tima i igraće po jednostrukom bod sistemu.

Plasman u polufinale izboriće po dve selekcije iz obe grupe.

2024 © - Vesti online