Četvrtak 30.11.2017.
12:35
Tanjug, Vestionline

FK Novi Pazar: Sve se unapred zna, nećemo da bacamo pare!

pixabay.com
 

Pazarci su istakli da "zbog velikog interesovanja javnosti koju je izazavala odluka o napuštanju lige, kao i zlonamernih interpretacija i pokušaja politizacije te odluke, predočavaju konkretne razloge i argumente za iznuđeno i nimalo lako rešenje".

- Cela fudbalska javnost zna koja dva kluba su privilegovana u Prvoj ligi i za koje je rezervisan povratak u Superligu. Da stvar bude gora, poznato je i koji klubovi zbog prijateljsko-poslovno-burazerskih odnosa, ne smeju da ispadnu u niži rang i zato je prvenstvo neregularno - navodi se u saopštenju kluba.

Za drugi razlog naveli su da su lošim sudijskim odlukama ove sezone oštećeni smo na četiri utakmice, a "vrh ledenog brega" je duel u Dobanovcima.

- Sudija Maksimović svirao je nepostojeći penal za domaćina. Iz aviona je moglo da se vidi, a kamoli putem kamere, da je naš igrač Deni Pavlović ispucao loptu, a na njega naleteo protivnički igrač. I pre utakmice smo bili upozoreni, do 38. minuta korektno je sudio, ali je kasnije "navlačio". To nije bio fudbal.

Smatraju i da sudijska organizacija kreira rezultate i da postoji "kaznena ekspedicija".

- Najgori deo fudbalske organizacije je njen sudijski deo jer umesto arbitara postoji kaznena ekspedicija i već po delegiranju može da se nasluti šta će se desiti. O uticaju kladionica i da ne govorimo, to je posao za druge.

Kao četvrti razlog označili su da su srpski stadioni postali mesta na ispoljavanje nacionalističkih strasti, a jači ođek uvek ima kada se takve stvari dogode u Novom Pazaru.

- Ni Novi Pazar nije toga bio pošteđen. Verovatno smo najkažnjavaniji klub u svim rangovima. Najčešće je to bilo opravdano. Uvek smo se ograđivali od nacionalističkih ispada naših navijača, a drugi to ne žele ili ne smeju. Posle skandiranja Ratku Mladiću u Dobanovcima, ali i na drugim stadionima u Srbiji i nedostatka bilo kakve reakcije, stadioni su mesta za izliv nacionalizma i primitivizma. Kada se to desi u Novom Pazaru postaje tema o kojoj se piše danima sa nesagledivim posledicama. Želimo da izbegnemo to po svaku cenu, a to je napuštanje lige.

Za kraj, naglašavaju i da je Novi Pazar grad sporta i da se fudbalskom klubu daje 400.000 evra godišnje i da ne žele da bacaju novac.

- Osim istupanja iz lige nemamo drugi način da sprečimo bacanje para. Sredstva ćemo preusmeriti za razvoj fudbalske infrastrukture i rad sa mlađim selekcijama - zaključuju Pazarci.

Fudbaleri Novog Pazara se posle 15. kola Prve lige Srbije nalaze na osmom mestu sa 20 osvojenih bodova.

2024 © - Vesti online