Četvrtak 30.11.2017.
10:59
Vestionline, Tanjug

Hrvatska i danas u znaku Praljka: Incident u Saboru, Pernar na udaru

Facebook/Ivan Pernar
Našao se na udaru HDZ-a: Ivan Pernar

Ivan Pernar iz Živog zida, naime, predložio je da nastave sa sednicom, što je iziritiralo HDZ-ovca Damira Felaka. On je počeo da gađa Pernara papirima, a Hrastov Hrvoje Zekanović nazvao ga je glupanom i poručio da treba da se leči. Potom je ih je okružilo obezbeđenje, ali nije bilo potrebe za intervenciju.

Pernar je potom snimio kratki video u kojem je pozvao HDZ na odgovornost. Ispričao je da vladajuća HDZ sada pokušava da smisli šta će da kaže i da su im, kako kaže, sada potrebi sastanci i pauze.

- Činjenica je sledeća: prema presudi haškog suda predsednik HDZ-a Franjo Tuđman učestvovao je sa još nekim drugim zvaničnicima iz BiH u zločinačkom poduhvatu. Ono što će HDZ sada verovatno reći je teško licemerno - da ne priznaje presudu. HDZ priznaje Haški sud, ali je te iste generale, uključujući i Slobodana Praljka, isporučio Hagu - naveo je Pernar.

Dodao je da očekuje da će HDZ sada ponavljati mantru da ne prihvataju presudu.

- Aii, nije moguće prihvatiti merodavnost haškog suda, a negirati njegove odluke. Vi možete reći, kao što je svojevremeno govorio Tito - ne priznajem ni sud ni njegove odluke - naveo je i dodao da HDZ priznaje sud, a ne priznaje odluke.

- Mi u Živom zidu smatramo da je hrvatsko pravosuđe merodavno, da generali nije ni trebalo da budu izručeni Hagu, već da im je trebalo suditi u Hrvatskoj ili Bih - kazao je Pernar.

2024 © - Vesti online