Sreda 29.11.2017.
21:45
Vestionline, Tanjug

Dačić odbrusio Amerima: Nisam došao da polažem račune

Tanjug
Nije Srbija izmislila poreske rajeve: Ivica Dačić

- Interesantno je što pitate samo za srpsku vladu, a ne i za druge u regionu. Ima i drugih primera - rekao je Dačić na panelu o biznisu i investicijama na Zapadnom Balkanu u okviru konferencije Atlantskog saveta u Vašingtonu, odgovarajući na pitanje o korupciji u vladi u koju su navodno umešani ministri Nenad Popović i Aleksandar Vulin.

- Kad je reč o Nenadu Popoviću, nije on izmislio poreske rajeve. Vi ste ih izmislili - rekao je Dačić.

Kako je istakao, nije Srbija izmislila poreske rajeve.

- Neka se oni koji nam dele lekcije okrenu sebi i vide da korupcija nije izmišljena na Zapadnom Balkanu. Vi ste samo malo mudriji. Vi ste je učinili legalnom - rekao je Dačić.

Ono što se zove posredovanje kod vas je legalno, a u našem slučaju je korupcija, naveo je on i dodao da su neke zemlje od toga napravile ekonomsko čudo.

Kad je reč o stranim donacijama koje primamo uslov je da postoje konsultantske usluge, a kada je reč o privatizaciji dobro je deliti lekcije da sve treba privatizovati ali, podsetio je Dačić, kad je izbila ekonomska kriza mnoge zemlje su pribegle intervencijama.

- Pitali ste me o korupciji. Nemam ništa protiv da o tome govorim, ali nisam ovde došao da polažem račune - rekao je Dačić. 
 

2024 © - Vesti online