Utorak 28.11.2017.
16:41
Vestionline

Narodna stranka za ukidanje komunalaca i prenamenu BG na vodi

A. Čukić
Foto: Ilustracija

Jovanović je rekao da stranka ima plan za "unapređenje gradskog prevoza, ukidanje komunalne policije u sadašnjem obliku, plaćanje jeftinijeg grejanja i prenamenu zemljišta u okviru Beograda na vodi u javno dobro".

- Beograd je u ekonomskoj stagnaciji, trgovinski obim se dramatično smanjuje, nema posla za Beograđane... glavni grad nije više ono što je njegova istorijska i suštinska uloga - kapija za izvoz robe iz Srbije u čitav svet, nije ni bezbedan, vlada korupcija, urbanistički i saobraćajni haos, ne možemo biti produktivno društvo ako do posla putujete po dva sata - ocenio je Jovanović na TV Naša. 

- Nastojaćemo da smanjimo račune za Beograđane, ukinućemo Infostan jer je to agencija koja samo naplaćuje određenu proviziju na kombinovane račune i nema nikakvu svrhu, predstavićemo plan jeftinijeg grejanja, koje je sada veoma skupo, smanjiti porez na imovinu - naveo je Jovanović. 

On je rekao da će NS omogućiti više investicija i lakše poslovanje u Beogradu, pre svega za mlade preduzetnike, i istakao da se ta stranka zalaže za prenamenu zemljišta "Beograda na vodi" jer, kako je rekao, Savski amfiteatar kao "strateški resurs mora u najvećoj meri da bude javno dobro, da od njega imaju korist svi građani Beograda". 

- Gradski menadžer Goran Vesić je 2015. rekao da je Beograd na vodi najveća razvojna šansa Srbije. Kako stambeno naselje i šoping mol mogu da budu razvojna šansa Srbije? Da li čoveku koji je to izjavio treba dati poverenje da vodi naš glavni grad - upitao je Jovanović.

2024 © - Vesti online