Utorak 28.11.2017.
12:57
Vestionline, Tanjug

Nove optužbe Todorića na račun hrvatske vlade

youtube.com/HRPolitika
Todorić proziva Ramljaka i vladu da ne žele da objave ugovor s trustom iz Hong Konga

Todorić piše da su četiri firme iz sastava Agrokora (Jamnica, Vupik, Zvijezda i Ledo) prošle sedmice saopštile o zasnivanju založnog prava na pečatima tih firmi s Trustom Medison Pacific iz Hong Konga, a da je danas to isto učinilo i Belje, založivši 11 svojih pečata za osiguranje kredita.

Upozorava kako je "samo srce" tih kompanija, njihovi pečati, odnosno imena svih decenijama građenih brendova, tako završilo kao zalog za kredit na kojem će povlašteno društvo predvođeno investicijskim fondom Knigthead zaraditi stotine milioni evra.

Todorić proziva Ramljaka i vladu da ne žele da objave ugovor s trustom iz Hong Konga kojem su već ranije, tvrdi, za isti kredit založile svu imovinu, upozoravajući kako je sada i ono najvrednije što Agrokor ima, prepoznatljivi brendovi koji su sama supstanca kompanije, prepušteni trustu kojem je nemoguće videti vlasnike.

- Za to vreme, kad se iz Hrvatske iznosi najveća vrednost koja je nacionalni ponos, ali i stotine miliona evra stečenih mutnim kreditnim poslovima, kad se troši pola milijarde kuna za odabrane savetnike, vlada je u imaginarnom svetu specijalnog hibridnog rata. Specijalni hibridni rat je, gospodo iz vlade i prinudne uprave, ozakonjena pljačka Agrokorovih vrednosti koje pod vašim patronatom Ramljak transferiše izvan Hrvatske - naveo je Todorić na svom blogu.

2020 © - Vesti online