Četvrtak 15.07.2010.
15:36
Index.hr

Kalinić neće u Beograd

Sretko Kalinić u zagrebačkoj bolnici

Sretko Kalinić, jedan od osuđenih za ubistvo premijera Zorana Đinđića, rekao je tokom današnjeg ispitivanja da ne želi da bude izručen Srbiji "jer tamo neće imati pravedno suđenje", prenosi Internet portal Indeks.hr.


Kalinića je danas, u bolnici u Svetošimunskoj ulici, ispitao istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu. Ispitan je i Drago Cesar, ne čije ime glasi pasoš koji je Kalinić koristio, a posle saslušanja svi dokumenti i sporni pasoši poslati su na grafološku analizu.


Kalinić se nalazi u bolnici pošto ga je u Zagrebu ranio takođe bivši "Zemunac" Miloš Simović, koji je kasnije uhapšen na graničnom prelazu sa Srbijom.

Sretko Kalinić je u Srbiji već osuđen na 40 godina zatvora zbog učestvoavanja u ubistvu premijera Zorana Đinđića 2003. godine. U Hrvatskoj se protiv njega vodi postupak zbog falsifikovanja pasoša na ime Draga Cesara.

Kalinić je taj pasoš dobio u Policijskoj upravi u Zagrebu, zbog čega će u postupku biti saslušani i zaposleni u toj upravi, prenosi Indeks. Drugi hrvatski pasoš koji je Kalinić koristio bio je na ime Mladena Mandića, a izdat je u jednom od hrvatskih konzulata u BiH.

2024 © - Vesti online