Četvrtak 15.07.2010.
15:09
Tanjug

Antene Vatikana uzročnik raka kod dece

Antene Radio Vatikana u okolini Rima

Grupa naučnika istraživala je uzroke velikog broja tumora i leukemije kod dece koja žive u blizini odašiljača Radio Vatikana, kojih je u gradovima i selima u okolini Rima, oko 60. Predstavnici Svete stolice su izjavili da su začuđeni rezultatima i da su spremni da na sudu predstave drugačije nalaze.

Italijanski sudovi preko deset godina istražuju da li se uzrok velikog broja smrtnih slučajeva od raka u porodicama koje žive blizu vatikanskih odašiljača može pripisati elektromagnetnom zračenju.

Izveštaj na 300 strana, koji su podneli lekari i istraživači najuglednije italijanske bolnice za bolesti raka, naveo je na zaključak da postoji ozbiljna veza između zračenja i pojave onkoloških oboljenja, naročito kod dece.

U proteklih 100 godina Vatikan je postavio 60 velikih čeličnih antena na parcelama na području Rima, koje su u njegovom posedu. Preko njih, srednjim i kratkim talasima, emituje se program Radio Vatikana širom sveta.


Ova tehnologija je uveliko zastarela, budući da rimokatoličke radio stanice u mnogim zemljama preuzimaju programe Radio Vatikana preko Interneta.

Ljudi koji žive u blizini antena tvrde da radio talasi utiču na prijem TV signala kao i na rad mnogih kućnih elektroaparata.

2024 © - Vesti online