Četvrtak 15.07.2010.
09:06 >> 09:56h
Jutarnji.hr

Šetnja Vodicama u majici "Srbija"!!!

"Kada me je šibenski fotograf Ante Baranić, s kojim sam krenuo na zadatak u Vodice, ugledao odjevenog u dres srbijanske teniske reprezentacije, uhvatio se za glavu“, počinje svoj tekst o iskustvu u Vodicama novinar Željko Huljev.

Novinar je tako obučen obišao centar mesta, obalu, Plavu plažu i nekoliko kafića. Prvi bliski susret, prema njegovim rečima, bio je sa momcima koji iznajmljuju skutere i glisere. Novinar kaže da je nemoguće da nisu videli natpis na njegovoj crvenoj majici, ali da je i pored toga komunikacija bila ljubazna i profesionalna.

Kako Huljev piše odmah se potegla priča o incidentu u kojem je pretučen srpski turista.

Turistu iz Srbije pretukao Zagrepčanin


Šibenička policija zvanično je saopštila da je juče saslušan 32-godišnji Zagrepčanin za kojeg je utvrđeno da je 8. jula u Vodicama zbog nesporazuma u saobraćaju napao državljanina Srbije.

"To nije učinio niko od Vodičana, a učinjena je velika šteta našem turizmu. Istina, ima tuča u ‘pijanim satima’ na sve strane i u njima učestvuju svi, ali u Vodicama niko ne progoni turiste iz Srbije“, rekao je jedan od mladića koji iznajmljuje dvotočkaše.
Zagrebački novinar je posle toga otišao u jedan jedan od kafića na obali gde je popio kafu i "ugodno proćaskao s društvom za susjednim stolom“.


Pored ekonomije i politike, tema je bila i odnos prema srpskim turistima.


"Ko te ima šta dirati ako si normalan i dobronameran čovek koji je došao da se odmori, bez obzira odakle si“, kaže jedan iz društva.

Šetjna Vodicama završena je odlaskom na Plavu plažu. Zaključak hrvatskog novinara je da tokom pešačenja duž cele plaže niko zbog natpisa "Srbija“ nije dobacio bilo kakav pogrdni komentar.

2024 © - Vesti online