Četvrtak 23.11.2017.
16:36
Vestionline, Tanjug

Čelnici srpskog sporta susreli se sa predsednikom MOK

M. Todorović
Maljković je predstavio plan OKS za naredne četiri godine

Sastanku sa Bahom prisustvovali su potpredsednik OKS Žarko Zečević, generalni sekretar Ðorde Višacki, predsednik Komisije za medunarodno - sportsku saradnju Ivan Mrkić, kao i predsednik Svetske rvačke federacije i član MOK Nenad Lalović.

Sastanak je prošao u prijateljskom tonu, a razgovaralo se o mnogo tema koje su važne za dalji napredak sporta u Srbiji, ali i razvoj međunarodnog olimpijskog pokreta.

Predsednik OKS Maljković predstavio je planove za dalji razvoj OKS i saradnju sa MOK tokom naredne četiri godine, za šta je dobio punu podršku Baha.

Sa druge strane, Bah je delegaciju OKS uverio da će MOK nastaviti da podržava OKS u svojim nastojanjima da sport u Srbiji zadrži svoju autonomiju i da, u isto vreme, održi dobru saradnju sa državnim institucijama.

Direktor Olimpijske solidarnosti Pere Miro izjavio je OKS veoma kompetentna organizaciju i da je MOK ocenjuje najvišim ocenama.

- OKS je uradio izvanredan posao, što je bilo izuzetno korisno za sportiste u Srbiji. Ja i na dalje očekujem produktivnu saradnju na zadovoljstvo i obostrano zadovoljstvo - rekao je Miro.

Poseta je iskorišćena i za konkretne dogovore sa Morom vezano za podržavanje sportskih programa, kao i programa promocije olimpijskih vrednosti OKS, tako da će se realizacija ovih programa nastaviti širom Srbije i u naredne četiri godine pod pokroviteljstvom Olimpijske solidarnosti.

2024 © - Vesti online