Četvrtak 23.11.2017.
20:20
Z. M - Vesti

Ubistvo bosanskog Srbina u Beču bez presude

pixabay.com
Sudije odbacile olluku porote (Foto: Ilustracija)

Zbog sudijske trojke Škeljzenu će se ponovo suditi, a do tada ostaje u istražnom pritvoru i pored zahteva advokata da se pusti na slobodu. O slučaju sada mora da odluči Viši sud koji će, najverovatnije, slučaj vratiti na prvu instancu tako da se novo suđenje može očekivati iduće godine.

Poslednjeg dana suđenja saslušan je veštak Kriminalističke službe Austrije, koja je tri sata posle zločina tražila tragove baruta na rukama i odeći optuženog. Iako pištolj tokarev, koji je korišćen u zločinu, rasipa barut, ona je naglasila da na rukama i jakni optuženog gotovo nije bilo nikakvih tragova!

Prema njenoj oceni, premalo je tragova bilo da se Škeljzen može osumnjičiti za ispaljivanje smrtonosnog hica. Ona je, istovremeno, priznala da se pranjem i snažnim trljanjem ruku može ukloniti 60 odsto tragova, ali dodaje da kod optuženog nisu nađeni gotovo nikakvi tragovi.

- Ishod istrage ne govori u prilog tome da je on ispalio metak - ocenila je ona.

Tužilac Kristof Vancata podsetio je porotu da je optuženi najpre priznao zločin i da je apsolutno jasno da je on ispalio smrtonosni metak. To što na njemu nisu nađeni tragovi baruta on ne vidi kao činjenicu koja bi Škeljzena mogla da oslobodi optužbe. Štaviše, tužilac je uveren da je Igor ubijen s namerom, a da je motiv svađa zbog devojke.

Veštaci srušili alibi

Škeljzen D. je posle ubistva dobrovoljno došao u policijsku stanicu u pratnji prijatelja. On je tvrdio da ga je Igor napao i da je pokušao pištoljem da ga udari, te da je pri tom došlo do ispaljivanja metka koji je pogodio Srbina u glavu. Veštaci su, međutim, negirali mogućnost da je metak ispaljen u pokušaju da se udari protivnik i tako srušili Škeljzenovu odbranu.

 

 

 

 

 

2024 © - Vesti online