Četvrtak 23.11.2017.
18:18
D. Dekić - Vesti

Miš sakrio povišicu

youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal
Zbog plata se nisu svađali: Obradović gađa Martinovića

Sa povišicom nešto višom od 42 evra, plata će biti oko 570 evra, i paušal će biti povećan, pa će iznositi skoro 220 evra, tako da će ukupno poslanici dobijati oko 830 evra, ili duplo više od proseka u Srbiji, koji prema sadašnjem kursu iznosi 405 evra.

Da je više rada nego nerada i da nijedna sednica ne može mirno da se izgura do kraja, potvrdilo se i na Administrativnom odboru koji je bio novo poprište haosa. Sednica zakazana zbog isključenja lidera Dveri Boška Obradovića iz parlamenta na 20 dana, i to tek tri nedelje pošto su Dveri tražile tu raspravu.

Međutim, kako kažu Dveri, pošto je Obradoviću šef Odbora Aleksandar Martinović oduzeo reč pre predviđenog vremena, on je burno reagovao i kompjuterskim mišem gađao Martinovića, a onda je na Obradovića nasrnuo Vladimir Đukanović iz SNS-a.

U epilogu novog cirkusa, od Obradovića se čulo da je miš je skočio i ujeo Martinovića za nos jer nije mogao da istrpi toliko nepravdu i bahatost, a od Đukanovića, uz priznanje da je do koškanja došlo kada je povukao Obradovića, stiglo je izvinjenje, a uz napomenu da bi uvek skočio da zaštiti kolegu.

Incidenti novi, a priče za javnost stare. Svaki okršaj prate iste međusobne optužbe, pa dok poslanici opozicije krive predsednicu parlamenta Maju Gojković za lošu atmosferu i blokadu rada parlamenta, vladajuća garnitura tvrdi da opozicija namerno proizvodi cirkus. A dok se svađaju njihove plate rastu, ali na račun građana Srbije.

Maja na tapetu

- Posle podizanja plakata sa natpisom "Majo, pokrala si Novi Sad", Bošku Obradoviću je oduzeta reč i bez obrazloženja je dobio opomenu, iako se ne zna na koju Maju se odnosio tekst na plakatu - kažu u Dverima uz ocenu da je vlast očito prepoznala Maju Gojković i njenu krađu iz vremena dok je bila gradonačelnik.



 

2024 © - Vesti online