Četvrtak 23.11.2017.
15:28
Vestionline, Tanjug

Đukanović: Ako ne budem kandidat, baviću se politikom

Facebook/Demokratska partija socijalista Crne Gore
Ostajem u politici: Milo Đukanović

- Zbog obaveza prema partiji moraću da ostanem u politici. Ipak, već godinu dana se politikom ne bavim profesionalno. Pitanje o kandidatu naše partije na izborima je još otvoreno - naveo je Đukanović u intevjuu u emisiji "Argument".

Na pitanje da li se oseća bezbedno u svojoj državi, lider DPS-a kaže da o njegovoj bezbednosti brine država i da misli da je to dovoljno.

Istakao je da prati suđenje za državni udar, a da sve ono što pročita u štampi i na portalima ga ne iznenađuje.

- Budimo strpljivi, sačekajmo šta će biti epilog procesa. Kakva god bila presuda ovo je jasna opomena svima da je nemoguće rušilački delovati protiv države, a da to prođe neopaženo - dodao je Đukanović.

Govoreći o bojkotu parlamenta, Đukanović je rekao da je za vreme dok Demokratski front bojkotuje parlament, a vode se kao poslanici, potrošeno preko tri miliona evra.

- DF je zavukao ruke u džep građana, jer se za taj novac moglo otvoriti makar tri-četiri srednja preduzeća, a koliko bi tek ljudi bilo zaposleno. Ali na ovaj način se pokazuje da smo pravna država, znači svako je nevin dok se ne dokaže suprotno. Zbog toga deo vremena provode u sudnici, a ne tamo gdE im je i mestu - u parlamentu - istakao je lider DPS-a.

Kako je naveo, opozicija više od svega voli da vidi sebe na vlasti.

- Verovao sam da ćemo nakon referenduma imati bolju opoziciju i da će pretendovati da život učine boljim. Međutim, i dalje su nastavili da negiraju nezavisnost. Problem je što nemamo atmosferu u kojoj će izbori biti rutinska procedura. Prilično je to razumljivo, jer su tenzije na političkoj sceni podignute nakon parlamentarnih izbora prošle godine. Bojkot opozicije je to uslovio, a drugi deo opozicije se oslonio na zapadne metode - istakao je Đukanović.

Prema njegovim rečima, evidentno je da bojkot ugrožava integritet Crne Gore.

- Opozicija želi da stvori utisak o krizi kako bi legitimisali svoje rušilaštvo i zaposeli vlast. Ipak, snažno verujem da će Crna Gora izaći iz ove krize. Podele su velike i istorijske, ali imamo moć i nadam se da ćemo ih premostiti - poručio je Đukanović.

Dodao je da će rezultati izbora u četiri opštine biti impuls za pobedu proevropske politike na predsedničkim izborima.

- U kampanji pred lokalne izbore opozicija nijednom nije propustila priliku da besomično blati DPS. Nije opozicija bila tu kad je sačuvan mir i kad je Crna Gora sačuvana od bombardovanja. Ako bi oni došli na vlast poništili bi odluku o evropskom putu i nezavisnosti, jer veruju da je to najveći ključni greh naše partije - zaključio je Đukanović.

2024 © - Vesti online