Četvrtak 23.11.2017.
07:50
Vestionline, Tanjug

Gde je zapelo: Osipa se PSG, nezadovoljstvo počelo mnogo ranije

N . Đurović
Sve više nezadovoljnih: Lider PSG Saša Janković

Prema saznanjima lista, spisak nezadovoljnih je mnogo duži od onoga što se u javnosti vidi, ali malo ljudi je spremno da govori o tome.

Kako se navodi, "nogu je povukao" Dušan Duda Ivković, a zatim je usledio odlazak akademika Dušana Teodorovića, sudije Zorana Ivoševića.

Neki, čija je podrška bez objašnjenja nestala, su novinarka Biljana Lukić, kompozitor Ognjan Radivojević, kompozitorka Kristina Kovač, general Sreto Malinović, poslanica Marinka Tepić, glumci Bojana Maljević, Nikola Kojo i Branislav Trifunović.

Prema rečima jednog od članova predsedništva PSG-a, u Pokretu se ne razgovara, a bračni par Janković odlučuje samostalno i danima se nikom ne javljaju na telefon, a gde je lider Saša Janković i kakvi su mu planovi članovi saznaju preko Tvitera.

- Osećamo se kao ikebane u nečijoj privatnoj firmi. Mi iz medija saznajemo šta su planovi PSG za beogradske izbore. Janković nikada nije došao pred nas i rekao nam da razgovara sa Draganom Ðilasom, ali smo u njegovim intervjuima videli da pravi planove. Ako misli da mi treba da budemo poslušnici i na kraju se složimo sa njegovim planovima, loše je saradnike video - rekao je za Blic član predsedništva PSG.

Prema njegovim rečima, iz PSG će verovatno otići još ljudi.

Jedan od potpisnika "Apela 100" kaže da je supruga Saše Jankovića insistirala na tome da je on neprikosnoveni lider.

- Slavica je odgovorna za prekid saradnje sa Marinkom Tepić. Teodorović i njegova supruga su podmetali leđa tokom cele kampanje, svojim kolima putovali, a sada smo ostali bez njih - rekao je sagovornik "Blica".

Glumica Bojana Maljević u utorak je na Tviteru napisala da iz medija saznaje novine.

"Pa ja tek sada vidim vesti. Bolje da odmah odem sa lajne da ne bude: Ti si prva znala, što nam nisi rekla? Zato što me je nekih saznanja naprosto sramota. Eto zato", napisala je Maljević na Tviteru.

2022 © - Vesti online