Sreda 22.11.2017.
15:43
Tanjug, Vestionline

Alimpijević: Delije, pomozite nam

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
Traži izlaz iz ćorsokaka: Dušan Alimpijević, trener Crvene zvezde

- Očekuje nas težak meč, kao i svaki u Evroligi. Baskonija u poslednjih nekoliko nedelja igra izvanredno, a ogroman individualni kvalitet pojedinaca je stavljen u službu tima, što je donelo rezultat, kao i promena trenera. Moramo da odigramo maksimalno dobro u oba pravca - rekao je Alimpijević za klupski sajt.

On dodaje da ekipa ima vremena da se osveži nakon gostovanja Zadru u ponedeljak pripremi za duel sa Baskonijom.

- Želimo da odigramo dobro i stignemo do pobede. Jasno je da nam je podrška navijaca mnogo važna i da nam donosi mnogo u pokušaju da dođemo do novih bodova - rekao je trener crveno-belih.

Iskusni krilni centar Milko Bjelica, nekadašnji član baskijskog kluba, upozorava na činjenicu da je protivnik odlično reagovao na promenu na trenera.

- Baskonija je posle lošeg starta izvršila neke izmene, tu prvenstveno mislim na trenera. Ekipa je reagovala fenomenalno, nanizali su nekoliko vrednih pobeda u Evroligi i nacionalnom prvenstvu. Sada su za razliku od početka sezone, u izvanrednoj formi. Međutim, mi moramo da se usredsredimo na nas i našu igru, da podignemo kvalitet odbrane, odigramo tečnije u napadu i to je ključ uspeha. Pozivam navijače da dođu i pruže nam podršku, igramo izuzetno jako i teško takmičenje i uz njihovo bodrenje sve je na parketu lakše - rekao je Bjelica.

Iz Zvezde su podsetili da će za ovu priliku u Beogradskoj areni postaviti dva video bima kako bi svi koji dođu u halu mogli da prate i fudbalsku utakmicu Lige Evrope između Crvene zvezde i BATE Borisova od 19 sati.

Utakmica 9. kola Evrolige između Crvene zvezde i Baskonije igra se četvrtak od 21 sat.

2024 © - Vesti online