Sreda 22.11.2017.
12:17
Tanjug, Vestionline

Bokserski spektakl u Areni

pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Organizujemo pravi spektakl sa svim neophodnim pratećim scenskim efektima i vrhunskim, bespoštednim borbama u ringu. Preko 15 zemalja će učestvovati i to ogovori o kvalitetu borbe. Ujedno će ovo biti veliki povrtak boksa u Beograd i početak nove ere bokserskog sporta. Bićemo prezadovoljni da imamo bar trojicu finalista jer je to mini Evropsko prvenstvo - rekao je Borovčanin u najavi događaja.

Predstavnik Srbije u superteškoj kategoriji Vladan Babić samouvereno je izjavio uoči predstojećih borbi da očekuje najviše domete.

-Ne znam kakva je konkurencija niti me zanima. Prošle godine sam učestvovao na Beogradskom pobedniku i trijumfovao protiv velikih favorita. Ko god dođe nije neočekivano da ću da iznenadim. Kao domaćini važimo za blage favorite i ne treba da se bojimo nikoga. Ko iole prati boks zna da pucamo na najviše ciljeve - izjavio je Babić.

Učesnik u kategoriji do 56 kilograma Veljko Gligorić svestan je važnosti turnira na kome učestvuje, ali i ga zanima samo zlatna medalja.

- Video sam da nas je šetorica u kategoriji, tu je i Rus, a oni su trenutno najjača sila u boksu. Spremali smo se dobro na Zlatiboru, nadam se da ću osvojiti "Zlatnu rukavicu". Ovim putem pozivam publiku da u što većem broju dođe u Beogradsku arenu i podrži nas.

Proslavljeni bokser Dragomir Vujković, u više navrata učesnik ovog prestižnog turnira, istakao je značaj takmičenja za razvoj boksa u Srbiji.

- Zlatna rukavica" je bila veliki međunarodni turnir u nekadašnjoj Jugoslaviji. Tada je bila ogromna konkurencija. Posle dužeg vremena, istina u oslabljenoj konkurenciji, vraćamo turnir u Beograd. Nadam se da će neko od sadašnjih boksera biti kandidat za "Rukavicu". Više od 12 godina nismo imali organizovano takmičenje. Sada je na čelo došao čovek iz ovog sporta, moćan, sa dobrim programom i željom da vrati boks gde je bio. To je teško, ali sam siguran da ćemo publiku obradovati - konstatovao je Vujković uz nadu da bi voleo bar pet srpskih boksera u finalu.

Predsednik organizacionog odbora "Zlatne rukavice 2017" je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, a finale je zakazano za nedelju od 19 sati, uz besplatan ulaz. Čuveni "Meč šampiona" za trofej " Zlatna rukavica" prvi put je održan 1957. godine, kada je počelo zlatno vreme jugoslovenskog i srpskog boksa, a prestižni trofej osvajali su legendarni asovi Marijan Beneš, Mate Parlov, Mirko Puzović, Bratislav Ristić...

2024 © - Vesti online