Sreda 22.11.2017.
10:48
Vestionline

Radnici "Goše" ostavljeni na cedilu, kao i cela Srbija

Tanjug
Radnici "Goše"

Ni samoubistvo radnika nije uticalo na vlast...

Posle višemesečnog obmanjivanja radnika, ponižavanja uplatama od 100 dinara, licemernih izjava Ane Brnabić da je "Vlada puno učinila za radnike" i da "uzima iz usta građana da bi dala radnicima Goše", epilog je još jedna sumnjiva privatizacija, stečajni postupak u rekordnom roku i novih 320 radnika na ulici.

Prethodno su radnici "Goše" godinama živeli od obećanja, bez plate, socijalnih doprinosa i drugih prava predviđenih zakonom koje je država dužna da garantuje. Nažalost, na njihovom primeru se najbolje pokazala sva nesposobnost Vlade Srbije i vlasti Srpske napredne stranke, kao i rezultati obećanja o stranim investitorima. 

Ni tragedija radnika "Goše" Dragana M, koji je prošle godine iz očaja sebi oduzeo život, i njegove
porodice, nije promenila tok stvari u Goši, niti skrenula pažnju ministara čija je dužnost da zakon bude poštovan, a obećanja koja vlast neumorno daje ispunjena,

Zbog toga je svako očekivanje da će bilo ko u Srbiji pod vlašću SNS završiti drugačije nego
radnici "Goše" obesmišljeno. Pokret slobodnih građana može da pruži samo moralnu podršku otpuštenim radnicima, ali i obećanje da će, čim bude u prilici, vratiti državu građanima, snagu zakonima, a prava ljudima, naveli su u PSG.

2024 © - Vesti online