Sreda 22.11.2017.
09:58
rs.n1info.com

Pavićević: Beograd se mora spasiti

Twitter/Sanja Kljajic
Foto: Arhiva

"Dokle će se praviti groblje od grada"?

- Mora se spasiti od ovoga što se u njemu dešava, od sistematskog urušavanja, od jedne popločanosti - dokle će se praviti groblje od grada, dokle će se ulice popločavati tim ogromnim pločama - dodala je Pavićević.

- Dužni smo, kao generacije, da predamo neke vrednosti drugima. Ne možemo da dođemo do toga da kažemo - ma šta će nam onaj spomenik na Avali, hajde da napravimo hotel... Razaranje i preimenovanje i upotreba simbola, i rekonstrukcija istorije i zidanje spomenika - sve je to u funkciji postavljanja jedne nove klase i jednog novog reprezenta - rekla je Borka pavićević.

- Da li će biti republičkih izbora ili ne, ne znam, kao što ne znam šta će biti sutra. Zato što je nestabilnost, uznemirenost, panika iz dana u dan, jedno vanredno stanje koje dovodi do toga da je sve moguće... Sve je moguće kad su odluke tako arbitražne, voluntaristične, na kraju i neustavne - dodala je ona.

"Molim građane da znaju šta je sloboda medija"

Upitana da prokomentariše gašenje Vranjskih, pa i portala tog medija,kao i stanje u novinarstvu, Pavićević je rekla da vlada jedna vrsta odstupanja i straha. "Borba za slobodu medija je borba za demokratiju, za kritičko mišljenje, zdravu pamet, obrazovanje - kako bez toga", pitala je.

Borka Pavićević je konstatovala da je sloboda medija u našem društvu izblokirana. Kontaminiran je obrazovni, školski teren, učenički teren, navela je. "Sloboda medija je nešto bez čega ne možemo da živimo".

Molim građane da znaju šta je sloboda medija, navela je. Da li mi uopšte znamo šta sve gubimo, kao što su izgubili Vranjanci sa Vranjskim, upitala je. "Da li znamo šta smo sve imali, šta smo izgubili... Šta je uništeno ratom, šta je napravila tranzicija?"

2020 © - Vesti online