Utorak 21.11.2017.
19:11
R. Lukić - Vesti

Posle incidenta u manastiru: Vladika svečano u Hanoveru

R. Lukić
Svečani doček vladike Andreja

- Rođen sam u Osnabriku. Školovao sam se u Nemačkoj, a zatim sam fakultet završio u Beogradu. Posle fakulteta vratio sam se u Nemačku u kojoj sam duhovno i stasao. I moj otac, prota Čilardžić u Diseldorfu, kao i vi ovde, podigao je hram Svetoga Save. Drago mi je da sam ovde s vama i da ste me primili kao majka dete u naručju - rekao je vladika i dodao:
- Bog je zahvalan vašim roditeljima koji su vas naučili da sledite Isusov put kojim ste došli u ovaj hram, a zahvalan je i vama što ste poslušali svoje roditelje - istakao je vladika koji se dugo zadržao s vernicima u razgovorima.

Na pitanje našeg izveštača kako komentariše nemili događaj u manastiru i da li se oporavio, episkop je odgovorio:
- Nisam se oporavio. Leva ruka me još boli. Ne znam šta ti ljudi traže u crkvi. U Nemačku sam došao na proslavu lekarske slave Svetog Kozme i Damjana , a oni su slavlje prekinuli. Fizički su nasrnuli na mene. Jedva sam danas služio svetu liturgiju. Teško mi je to palo jer tim ljudima ništa nisam učinio. Ne znam ko su oni i ne bih mogao da kažem ko ih je poslao. Samo mi je žao što su obeščastili proslavu Svetog Kozme i Damjana - rekao je za "Vesti" vladika, napominjući da su oni hteli da preuzmu vlast u crkvi.

Vernici u Hanoveru nisu upoznati sa događajem u Himelstiru, iako su "Vesti" nezvanično saznale da su se nered i vikanje dogodili i u nedelju, na liturgiji koju je služio đakon Stefan.
 

2024 © - Vesti online