Ponedeljak 20.11.2017.
18:55
Z. M.

Preokret na suđenju za ubistvo bosanskog Srbina u Beču: Albanac krije pravog ubicu?

Tanjug/AP
Rezultati veštačenja napravili obrt

Albanac je, kako je tvrdio prilikom predaje policiji, rekao da se 16. aprila pobio sa ovim bosanskim Srbinom od 26 godina, i da je pošto je bio slabiji, uzeo pištolj u ruke kako bi protivnika udario, ali se u toku te akcije ispalio metak, koji je Srbina pogodio u glavu i ubio.

Advokati: Neobično suđenje

Branioci optuženog kažu da je u pitanju jedno veoma neobično suđenje.
- Uobičajeno je da sud radi na tome da dokaže osumnjičenom da je počinio delo, a ne da to nije uradio. Ovde imamo navodnog zločinca koji se dobrovoljno predao, a onda se ispostavilo da to nije bilo tako - izjavili su oni.

Međutim, Vizer u svom izveštaju ističe da tvrdnje ovog Albanca sa Kosova od 28 godina ne mogu biti tačne. On je detaljno pregledao pištolj i sproveo razne testove, te došao do zaključka da nije moguće da je ispaljen metak tokom pokušaja udaranja pištoljem u žrtvu.

Hitac je ispaljen sa udaljenosti od najmanje metar i po, pri čemu on polazi od toga da je žrtva, kada je na njega pucano, ležala na podu, podigla desnu ruku u nameri da se odbrani od metka. Takođe, na odeći Albanca nisu pronađeni tragovi ispaljivanja metka iz oružja.

- Ukoliko je optuženi odeću koja je analizirana nosio prilikom zločina, nema nikakvih dokaza da je on ispalio hitac - zaključak je analize.

Albanac je u obližnju policijsku stanicu, neposredno nakon zločina, došao u pratnji poznanika i predao se, zbog čega se pretpostavlja da nije imao vremena da promeni odeću.

Na mestu zločina policija je zatekla više muškaraca, a dva svedoka su potvrdila verziju osumnjičenog. Međutim, njihove izjave se sada dovode u pitanje, posebno zbog činjenice da su bili udaljeni od 40 do 50 metara, pa nisu mogli da vide tačno šta se dogodilo.

2024 © - Vesti online