Ponedeljak 20.11.2017.
09:06
Vestionline

Nikada stranac nije vodio Italiju: Da li će Srbin ući u istoriju?

EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO
Možda je pravo rešenje da Italijani za selektora izaberu stranca

Fudbalski savez Italije je u potrazi za njegovim naslednikom, a u medijima se nagađa sa brojnim imenima, pre svega onih trenera koji imaju angažman u nekom od klubova.

Uglavnom se radi o domaćim stručnjacima, pošto se nikada u istoriji nije desilo da “azure” vodi stranac. Možda je došlo vreme da se i to promeni.

Posle utakmice između Torina i Kjeva novinari Skaj Sporta upitali su Sinišu Mihajlovića šta bi rekao u slučaju da mu stigne poziv od strane čelnika italijanskog fudbala.

- Bila bi mi velika čast da treniram Italiju, ko bi odbio takvu ulogu? Već sam bio selektor, vodio sam Srbiju dve godine i to mi je bila velika čast, isto bi bilo i sa Italijom - kazao je otvoreno popularni Miha, koji se nikada nije plašio izazova.

Zanimljivo je da je i Ventura sa klupe Torina stigao do mesta selektora Italije, a Mihajlovićev plus je što odlično poznaje tamošnji fudbal jer je od 1992. godine u Italiji gde je igrao za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter, a trenirao je pored Torina još i Bolonju, Kataniju, Fiorentinu i Milan.

2024 © - Vesti online