Nedelja 19.11.2017.
16:46
Danas

Jeremić: Drama nije završena

EPA/Rolex Dela Pena
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić

On je ocenio da su do sada više puta najavljivani dramatični koraci, a da je zapravo to bio samo način da se popune novinski stupci i naslovne stranice režimskih tabloida kako bi se skrenula pažnja javnosti sa suštinskih problema.

Jeremić je naglasio da je njegov lični, kao i stav njegove stranke bio da su parlamentarni izbori u ovom trenutku nepotrebni i da "konstatno bivanje u vanrednom političkom stanju onemogućava normalno funkcionisanje institucija".

- Vladajuća većina je prilično stabilna. Oni to demonstriraju na prilično agresivan način, izglasavajući apsolutno sve što im se naloži - ukazao je Jeremić.

On je primetio da predsednik države, čak i da je izgubio poverenje u svoje ključne ljude na rukovodećim mestima u Vladi, poput Aleksandra Vulina ili dr Nebojše Stefanovića, može bez ikakvih problema da ih zameni, sa većinom koju ima, "što je u prošlosti i činio".

Odgovarajući na pitanje o Draganu Đilasu, kao "temi" razgovora Narodne stranke i Pokreta slobodnih građana (PSG) o eventualnom kandidatu za gradonačelnika, on je rekao da "nije momenat da se govori o bilo kakvom konkretnom rešenju".

- Složili smo se da bi to trebalo da bude zajednička odluka i da bi kandidat za gradonačelnika trebalo da bude neko ko ima adekvatan rejting i iskustvo, neko oko koga će, na kraju, što širi opozicioni front, biti u prilici da se dogovori - precizirao je Jeremić.

On je, govoreći o saradnji sa PSG Saše Jankovića, naglasio da veruje "da je to početak širenja fronta, ukrupnjavanja opozicije, i da bi voleo da se ne završi na tome, kao i da je zajednički stav PSG i Narodne stranke da se zemlja nalazi u velikim problemima".

2024 © - Vesti online