Nedelja 19.11.2017.
12:55
F. Simić - Vesti

"Zmajčeki" spržili crno-bele

M. Todorović - Vesti
Zatajio: Patrik Miler nije bio na svom nivou protiv Ljubljančana

To znači da su crno-beli primili 69 u tri četvrtine! Isto tako, bilo je vidljivo da odbrana na funkcioniše ni u prvom delu u potpunosti, Slovenci, kojima će ova pobeda još više značiti i borbi za koeficijente u ligi, imali su mnogo promašenih šuteva tri koji su bili potpuno izgrađeni. Vidljivo su umorni Gos i Miler, ali je Gos igrao ipak 37 minuta za 16 poena i 40 odsto šuta iz igra, dok je Miler igrao 20 uz pet poena i 25 odsto šuta iz igre.

Nikolić: Bićemo u plej-ofu

Partizanov trener je na konferenciji delovao jednako umoran kao njegovi igrači, ali je pokušao da bude optimista:

- Imali smo neku kontrolu u prvom poluvremenu, mislili smo da ćemo lako dobiti utakmicu. Imali smo 24 ofanzivna skoka, ali smo promašivali zicere iz tih skokova. Stigao nas je umor, svako svakog može da dobije u ovakvoj ligi. Opet slaba individualna odbrana, nismo ni malo napredovali - kazao je Nikolić i dodao:

- Mislim da ćemo biti u četiri, mladi igrači treba da se razigravaju i da budemo u četiri. Imamo pauzu spremićemo se bolje, pa posle ćemo da vidimo da li ćemo dovoditi još neko pojačanje. Trebaju nam dva igrača je pored ovih koje imam zadatak da razigravam za neki rezultat trebaju iskusniji, ali moramo paziti da budu dobri momci kao Miler i Gos koji onda imaju prava i da odigraju slabo.

Za Partizanov neizlazak iz bonusa u četvrtini koju je izgubio 13 razlike trener je rekao da oni govore s klupe to igračima, ali da ih ipak može opravdati jer su veoma umorni. 

Skakačka dominacija (54:35) prosto nije dovoljna u današnjoj košarci kada ekipa promaši 50 šuteva iz igre (30/80 ili 37,5 odsto), ili gađa bacanja 58,8 odsto, ili trojke 28 odsto - 7/25. Dodajte na to i da je odnos asistencija i izgubljenih lopti bio 16:16 a Partizan je bio jednocifren u greškama cele sezone ili ad nije izašao iz bonusa u celoj trećoj četvrtini koju je izgubio 13 razlike, poraz se mogao očekivati.

Zbog toga neće biti zapamćena partija Strahinje Gavrilovića od 17 poena i 11 skokova, dabl-dabl uz 60 odsto šuta za igre i tri asistencije gde je i pored srca pokazao razumevanje igre i omogućio adekvatan protok lopte u napadu. 

M. Todorović - Vesti
"Grobari" verni, ali nikako da krene crno-belima

Partizanu sledi  pauza tokom koje će morati da vidi zašto igrači deluju šoirani na terenu posle prvog nepovoljnog kretanja rezultata a uprava kako da ovaj sastav pojača jer posle odlaska Samjuelsa za kojeg je i sam trener rekao da "ne mora da se javi" i da je "bolje da ne priča kako se ponašao", nedostaju barem dvojica iskusnijih za ozbiljnu igru, dok će talenti konačno morati da slušaju svoje trenere ako misle postati igrači.

Pecarski: Morali smo ovo dobiti

Partizanov junior u prvom timu, Marko Pecarski, nije razočarao protiv Olimpije a meč je prokomentarisao ovako: 

- Svakako težak poraz za nas, relano smo morali dobiti ovu utakmicu. To su svi i očekivali. Pravili smo na kraju neke loše odluke u napadu, uhvatil su nam skok u napadu kad je bilo najbitnije i dobili nas. Da smo odigrali kako treba, trebalo da dobijemo bez većih problema.

Sledi pauza?

- Da, moraćemo da treniramo ili da se što pre podignemo iz ovoga za sledeće utakmice. 

Jeste li sačuvali optimizam?

- Jesam, uvek - odgovorio je nasmejano dečak Marko.

2024 © - Vesti online