Nedelja 19.11.2017.
11:48
Vestionline, ATV

Hercegovačka travarka (82) otkriva recept za dugovečnost

Loza, smokova rakija, meduška, više vrsta slatkog i čajeva, samo je deo bogatog asortimana. Posebno je poznata „Babina medna travarica“, a recept zna samo ona.

- Kadulja, vrijesak, kim, iva trava, hajdučka trava, kantarion, majčina dušica, konjogriz. Ima trava dosta, ali jednu ne zborim nikom bez koje se ne može -  kaže Olga Ćuk za ATV.

„Babin štand“ u selu Veličani je i pod video nadzorom. Olga iz udobne fotelje posmatra sve, kaže niko joj ne može promaći. Iako ima 82 godine vrlo brzo stiže do štanda. Njen dan ne može početi i završiti se a da ne popije makar jednu  “ljutu”.

- I niko mi ne može zabraniti. Popijem i ujutru čašu i uveče i kada mi god padne na um. Sada sam evo popila vino ali možda ću do sat ponovo krknuti čašu - kaže Olga.

I svako ko dođe na štand prvo mora probati pa tek onda kupovati.

Kada dođete na „Babin štand“ ne možete a da ne probate neku od njenih rakija. Recept ne otkriva, rekla je da se njenom rakijom slade i neki od političara. Ono što je sigurno sa ovoga štanda otićete dosta srećniji i raspoloženiji.  I tako je punih 18 godina. Osim na „Babinom štandu“ ove rakije mogu se naći i u nekim od trebinjskih kafića.

2024 © - Vesti online