Subota 18.11.2017.
10:58
Vestionline, Tanjug

Mali: "Beograđani za svoj grad" - prilika za sve

A. Čukić
Siniša Mali želi bolji Beograd

On je na TV Pink objasnio da će žitelji glavnog grada moći da učestvuju i kažu šta žele da se popravi ili napravi u njihovom komšiluku.

- Hoćete da sređujete park, da asfaltirate, da pravite šta god, zelimo da damo priliku građanima Beograda da učestvuju, da daju svoj glas za projekte koje bi oni želeli u svom komšiluku da reše i naprave i onda ćemo da glasamo i da radimo. To je Pariz prvi, ako se ne varam, krenuo da radi, građani su lepo reagovali - rekao je Mali za Pink.

Prema njegovim rečima, grad će u budžetu za sledeću godinu izdvojiti 200 miliona dinara za to, a tražiće i da svaka opština izdvoji bar 10 miliona dinara u te svrhe.

- I u dva kruga glasanja pozvaćemo sve građane da kažu šta bi želeli da urade u svom komšiluku. Dakle, slušamo šta građani imaju da kažu, zajednički radimo i to je potpuna promena u radu gradske uprave - rekao je Mali. 

Kampanja "Beograđani za svoj grad" prilika je za sve građane Beograda, kaže Mali, da daju svoj glas i kažu šta ih interesuje da se uradi u njihovom komšiluku i da će to grad podržati.

- Ako se to pokaže kao dobro, obećao sam da ćemo još više novca izdvojiti u budžetu za to, kako bismo svi dobili vlasništvo nad projektom koji se zove "Za bolji i  lepši Beograd". Mislim da je to prava stvar - smatra Mali.
 

2024 © - Vesti online