Subota 18.11.2017.
02:11
Z. Mirković - Vesti

Zbog Ajfona sopeo iza rešetaka: Hteo da pomogne, završio u zatvoru

Tanjug/AP
Zbog Ajfona zamalo završio u zatvoru

Kristijana M. je, kako pišu mediji, jedna devojka optužila da joj je pretio i da ju je opljačkao sa ciljem da joj otme ajfon 7. Kristijan je, međutim, tokom suđenja ispričao sasvim drugu priču.

- Nije bilo tako kako devojka tvrdi. Ja sam svom poznaniku pozajmio 200 evra, a on mi je, kao zalog, dao taj ajfon - ispričao je Kristijan.

Problem je bio u tome što taj poznanik nije bio i vlasnik mobilnog telefona, već je aparat pozajmio od devojke po imenu Nikola.

On je potom devojci rekao da mu je neko ukrao telefon i da prijavi krađu policiji. Devojka je tako i uradila, a kao lopova je, na osnovu policijske fotografije, identifikovala Kristijana.

- Zbog glupog ajfona dospeo sam u zatvor. Izgubio sam devojku i stan - razočarano je za medije rekao Kristijan M. On je rekao da su mu mnogi savetovali da prizna krivično delo za koje se tereti, pošto zbog ranijih prestupa ionako neće niko da mu veruje. Međutim, advokat Astrid Vagner, branilac našeg zemljaka, insistirala je da Kristijan ne priznaje nešto što nije uradio. Njen savet se na kraju ispostavio kao dobar!

- Ta devojka Nikola je tokom suđenja priznala da je lagala, pa sud nije imao drugu opciju nego da me pusti na slobodu - rekao je Kristijan za medije.

Sada, kao slobodan čovek, Kristijan opet koristi mobilni telefon. To, međutim, nije ajfon!

2024 © - Vesti online