Petak 17.11.2017.
10:18
Vestionline, Srna

"Amerikanci od Rusije prave neprijatelja - to je kao draženje medveda"

Tanjug/AP
Da li Rusija i SAD mogu biti istinski prijatelji?

"Smatram da Rusija nije neprijatelj i ne bi trebalo da bude neprijatelj. Mi samo od nje pravimo našeg neprijatelja", napisao je američki naučnik, pisac i poslovni konsultant Adizes u tekstu za "Hafington post". 

On je naveo da SAD kritikuje isključivo iz iskrenih pobuda i zaista smatra da su oni krivi za ukrajinsku krizu, prenosi "Sputnjik".
 
"Neću biti unapređen ako kažem ispravne stvari ili oćutim o politički nekorektnim stvarima. Imam pravo da govorim ono u šta verujem, a ako se ispostavi da sam pogrešio, spreman sam odmah da promenim svoje gledište", istakao je američki naučnik. 

On je dodao da nema monopol nad istinom i ne pretenduje ni na šta osim onoga što misli. 
 
Kao primer naveo je svoj nedavni materijal o rusko-američkim odnosima u kojem kritikuje Amerikance zbog licemerja i zbog toga što od Rusije prave neprijatelja, vodeći se interesima biznisa. 

Adizes je osudio Vašington zbog mešanja u događaje na ukrajinskom "evro-majdanu", pokušavajući da ubedi novu kijevsku vlast da se pridruži EU i NATO-u.

"To je kao draženje medveda. Rusija to nikada ne bi dopustila", objasnio je Adizes, naglašavajući da je Ukrajina trebalo da ostane neutralna, poput Austrije nakon Drugog svetskog rata.

2024 © - Vesti online