Četvrtak 16.11.2017.
16:22
Vestionline, Tanjug

Katastrofa u Atini: Slike govore više od reči

Kako javlja ANA, muškarac čiji je nestanak prijavila njegova porodica, pronađen je u svom automobilu živ i zdrav, čime je broj nestalih privremeno smanjen na pet.

Međutim, ubrzo nakon toga, vatrogasna služba je izvestila da se nova osoba ubraja u spisak nestalih, čime je broj nestalih ponovo vraćen na šest osoba. Reč je muškarcu srednjih godina koji je otišao u lov u sredu i od tada mu se gubi svaki trag. 

Kako su agencije ranije danas prenele, vatrogasna služba je saopštila da spasilačke ekipe tragaju za šest osoba čiji je nestanak prijavljen usled velikih bujica u kojima je poginulo najmanje 14 osoba. 

Operacija spasavanja i traganja danas se sprovodi u oblasti Mandra, gde su juče u ogromnim poplavama nakon velike kišne oluje putevi pretvoreni u bujice blata i šuta u kojima su se automobili zakucavali u zgrade, preneo je AP. 

Proglašen Dan žalosti

Vlada je danas proglasila dan žalosti, a škole u toj oblasti su drugi dan zaredom zatvorene. 

Prema ranijem pisanju agencija, u bujičnim poplavama je nastradalo 15, a povređeno 17 osoba.

- Ovo su veoma teški trenuci za Grčku. Proživljavamo veliku katastrofu - rekao je grčki premijer Aleksis Cipras u obraćanju javnosti, preneo je Rojters. 

On je naveo da će odmah i bez odlaganja biti usvojene mere podrške za ugrožena domaćinstva i preduzeća. 

- U ovom trenutku proglašenje Dana žalosti je najmanje što možemo da uradimo - dodao je Cipras. 

Spustili se Nijagarni vodopadi

ANA je pozivajući se na Generalni sekretarijat civilne zaštite, izvestila da je među poginulima 10 muškaraca i pet žena, dok je 11 muškaraca i šest žena povređeno.

Zamenica gradonačelnika Atine Nea Peramos navela je da su putevi potpuno uništeni, da je poplavljeno 1.000 kuća. 

- Situacija je veoma teška. Spustili su se Nijagarini vodopadi i ne mogu se zaustaviti - rekao je regionalni guverner Janis Vaseliju. 

“Sve je izgubljeno, biblijska katastrofa“, naveli su lokalni zvaničnici.

2024 © - Vesti online