Sreda 15.11.2017.
17:11
Vestionline

"Dobro je da je Ivanić osudio pretnje ratom"

Tanjug
Milorad Dodik

Dodik je podsetio da je najveći pritisak za priznavanje lažne države Kosovo na BiH bio upravo kada je Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost i da je tim ogromnim pritiscima uspešno odolio tadašnji srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović.

- Dobro je kad je Ivanić, kada već nije niko iz Saveza za promene /SzP/, osudio pretnje ratom koje smo čuli neki dan, samo nije dobro da se ponašamo kao da je to rekao slučajni prolaznik na ulici. Bakir Izetbegović je član Predsedništva i sa te pozicije je neki dan okrenuo oružje put Srpske - upozorio je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše odbijanje predstavnika SzP da napuste zajedničke institucije BiH i da dođu na konsultacije u Banjaluku, Dodik je rekao da je priča o tome da se mora ostati u institucijama BiH da ne bi tamo neko nešto usvojio bez Srba danas pala u vodu i da su svi građani Republike Srpske mogli da vide da ih SzP obmanjuje.

- Poslanici Predstavničkog doma parlamenta BiH iz reda srpskog naroda danas nisu došli na sednicu i šta se desilo? Da li je tamo nešto usvojeno bez Srba? Nije. Vladajuća koalicija u Republici Srpskoj nije ništa drugo ni tražila nego da svi zajedno odgovorimo na agresiju iz Sarajeva i da im poručimo da nema BiH bez Srba - istakao je Dodik.

On je ocenio da je "Izetbegović, ovakvim ponašanjem SzP, shvatio da će za fotelju u Sarajevu uvek nahvatati dovoljno podobnih Srba".

2024 © - Vesti online