Sreda 15.11.2017.
16:06
Vestionline, Tanjug

Nema osnova za krivični postupak u slučaju "Jajinci"

Youtube/Radio televizija Srbije
U Jajincima su pronađeni sanduci sa oružjem u kojima se nalazila zolja, nekoliko ručnih bombi i municija, i to u šumi nedaleko od porodične kuće predsednika Srbije

- Nakon okončanog predistražnog postupka koje je Više tužilaštvo u Beogradu vodilo u pravcu utvrđivanja činjenica i okolnosti vezanih za ostavljeno oružje u Jajincima i sveobuhvatnih provera izvršenih od strane nadležnih policijskih službi nismo našli zakonskih osnova za pokretanje krivičnog postupka za krivično delo iz naše nadležnosti", rekla je Tanjugu portparol Tužilaštva Tatjana Sekulić. 

Krajem oktobra 2016. godine u Jajincima su pronađeni sanduci sa oružjem u kojima se nalazila zolja, nekoliko ručnih bombi i municija, i to u šumi nedaleko od porodične kuće predsednika Srbije. 

Ranije danas, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da policija u ovom trenutku nema dovoljno dokaza da bi privela bilo koga vezano za oružje pronađeno u Jajincima, ali to ne znači da MUP nema određena saznanja i da ne radi na tome.

- Naravno da je to prioritet, ali ako ne obezbedimo dovoljno dokaza, besmisleno je da idemo u sudski postupak. Da li sam zadovoljan što je prošlo godinu dana? Svakako da nisam, ali, ja ću samo insistirati da se na tom slučaju nastavi da se radi, kao što se radilo i do sada - rekao je Stefanović novinarima.

2024 © - Vesti online