Petak 16.10.2009.
18:12
Vestionline

Izgubila pamćenje, dobila 4 miliona funti

Kristina i Sandi Malkolm

Gospođa Malkolm je 2002. pala u nesvest zbog jake glavobolje, ali su doktori tada istakli da je reč o problemima koje je izazvao virus. Međutim, dva puta posle toga Britanka je imala izlive krvi u mozak, što je dovelo do teškog pogoršanja situacije, pa sada suprug Sandi brine o njoj 24 sata dnevno.

Dva zdravstvena osiguranja, čiji je Kristina Malkolm bila član, kao i njen tadašnji lekar, dr Džejms Harison, uputili su izvinjenje porodici zbog grešaka u lečenju u Opštoj bolnici u Njukaslu. Ipak, posle tužbe koju je podneo Sandi Malkolm stvari su koliko-toliko došle na svoje mesto, pa će zbog nebrige lekara Kristina sa 4,3 miliona evra ipak moći da priušti sebi profesionalnu negu.

Opšta bolnica u Njukaslu, u kojoj je gospođi Malkolm pružena prava pomoć tek posle drugog izliva krvi u mozak

Gospodin Malkolm je dao primer koliko je teško živeti sa nekim ko podseća na "desetogodišnje dete sa Alchajmerovom bolešću".

"Najteže mi je kad 10 do 15 puta dnevno treba da joj kažem da joj je otac umro... Ona bude potpuno skrhana, ali se već posle nekog vremena uopšte ne seća šta sam joj rekao. A ja joj svaki put slomim srce kad joj kažem da njenog oca nema", istakao je Sandi Malkolm, dodavši da su zbog svega što se desilo Kristina i on odlučili da nemaju dece.

2021 © - Vesti online