Utorak 14.11.2017.
13:06
Vestionline, Tanjug

Srpska lista zamrzla odnose sa Tačijem?

Tanjug
Srpska lista nezadovoljna Tačijevom politikom prema Srbima na Kosovu: Goran Rakić, lider Srpske

Kako taj prištinski portal saopštava u pismu od osam tačaka koje je Srpska lista uputila Tačiju piše da im rezultati postignuti na parlamentarnim i lokalnim izborima daju za pravo da preduzmu sve moguće demokratske korake kako bi ispunili političke misije.

U pismu Srpska lista poručuje Tačiju da je njegova dosadašnja politička praksa štetna za prava Srba na Kosovu i Metohiji ističući neformiranje Zajednice srpskih opština.

Precizira se da se u osam tačaka kaže da je Tači odgovoran za loš položaj Srba na Kosovu i Metohiji, da je činjenica da nije ništa učinio kako bi ZSO bila uspostavljena u skladu sa Briselskim sporazumom, da se meša u političke poslove Srba na Kosovu i Metohiji, navode i pokušaj ubacivanja njegovih "agenata u srpski politički korpus"...

Srpska lista ukazuje i na pritisak na izborni proces u opštini Parteš, zanemarivanje definisanog položaja srpskog jezika, diskriminisanje Srba u institucijama, opšte zanemarivanje problema i interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji...

- Stoga obaveštavamo vas i vaš kabinet da je Srpska lista prinuđena da zamrzne svu komunikaciju koja se može povratiti u momentu kada vi prekinete ovakvu političku praksu - kaže se u pismu prenosi Indeksonline.

2024 © - Vesti online