Utorak 14.11.2017.
18:32
B. Božin - Vesti

Uleteli kamionom i odneli satove

pixabay.com
Policija Švajcarske imala je "pune ruke posla"

Prema navodima švajcarske policije, pljačkaši su kamionetom u rikverc uleteli u izlog i tako provalili u lokal u Augustinerštrase.

Mada policija nije dala mnogo podataka o razbojnicima, bode oči da je scenario takozvane rambok-pljačke (upad vozilom kroz izlog prodavnice) već viđan u mnogim gradovina zapadne Evrope poslednjih godina.

Kasnije bi se ispostavljalo da su počinioci, uglavnom, bili poreklom sa Balkana.

U ovom slučaju u Cirihu dvojica maskiranih muškaraca, obučenih u tamnu odeću su potom upala u butik, razbila više vitrina i pobegla sa skupocenim satovima.

Vrednost ukradenog plena još nije saopštena.

Kamionet su ostavili na mestu pljačke, a za bekstvo su koristili tamni automobil sa taksi-oznakom na krovu. Istragu je preuzelo državno tužilaštvo Cirih-Zil i kantonska policija Ciriha.

Pljačke koje su izvedene na sličan način, nasilnim upadom automobilom u izlog radnje, poslednjih godina nisu viđane u Cirihu.

Razlog je taj što su vlasnici zlatara i prodavnica satova u Banhofštrase ispred svojih izloga ugradili betonski stubove koji sprečavaju mogućnost da se automobilom uleti u izlog lokala.

To, međutim, nije bio slučaj sa juvelirnicom Brajtling, koja postoji godinu dana, a ta neopreznost je vlasnika skupo koštala.

Apel policije

Nakon pljačke Brajtlinga, policija je pozvala svedoke, koji bi mogli da daju bliže informacije o ostavljenom kamionetu ili o automobilu kojim su lopovi pobegli, da se jave na telefon 044-411-7117.

 

 

 

 

 

 

 

2024 © - Vesti online