Ponedeljak 13.11.2017.
18:04
Vestionline

Milutinov neće igrati za Srbiju u kvalifikacijama za SP

EPA/SEDAT SUNA
Igrači Olimpijakosa neće nastupati za svoje reprezentacije

Među prvima koji su se javno izjasnili su košarkaši Olimpijakosa među kojima je i naš Nikola Milutinov, koji su u pismu objasnili zbog čega neće igrati za državne timove tokom prvog reprezentativnog “prozora” kada Srbiju očekuju dueli sa Austrijom i Gruzijom.

- Još od detinjstva odazivali smo se svekom pozivu u reprezentacije, nedeljama  bili odvojeni od porodica i nismo obraćali pažnju da li ćemo se možda povrediti. Tačnije igrali smo čak i kada smo bili povređeni kada se to od nas zahtevalo. Poznato je da smo to radili iz ljubavi, poštovanja i posvećenosti i to su razlozi zbog kojih se nikada nismo žalili. Ipak, kada se radi o promenama i kalendaru koji je na snazi našli smo se u neprijatnoj situaciji i objavljujemo našu odluku da nećemo igrati za naše reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine. Praktično je nemoguće i neprofesionalno da ne budemo u našem timu uoči predstojećih evroligaških mečeva. Većina nas je već propustila dobar deo priprema jer je učestvovala na Eurobasketu 2017. Nadamo se da će se situacija uskoro vratiti u normalu i da ćemo biti u mogućnosti da pomognemo svojim državnim timovima - piše u pismu koje su potpisali prvotimci Olimpijakosa.

Pored Milutinova na spisku potpisnika su grčki reprezentativci Printezis, Mancaris, Papapetru i Papanikola, te Letonac Strelnieks.

Podsećamo da se na spisku selektora Đorđevića za utakmice protiv Austrije i Gruzije nalazi devet evroligaških igrača, a pitanje je koliko njih će se odazvati, odnosno kako će reagovati njihovi klubovi.

2024 © - Vesti online