Ponedeljak 13.11.2017.
18:28
Vestionline, RSS

Obradović skratio spisak za SP

EPA/ADAM WARZAWA
Iskusni stručnjak kaže da je najvažnije da sve devojke dođu zdrave na pripreme

Na njemu se nalazi 22 imena, koje će od 20. novembra u deset dana odigrati dva kontrolna meča sa selekcijom Slovačke u Pančevu i Beogradu (22. i 23. novembar), kao i dve utakmice zatvorenog tipa sa selekcijom Crne Gore u Baru (26 i 27.).

Na spisku se nalaze:

Golmani: Katarina Tomašević, Dragica Tatalović, Marija Čolić, Sanja Radosavljević.  

Leva krila: Sanja Radosavlljević, Dijana Radojević, Milica Rančić.  

Pivotmeni: Slađana Pop Lazić, Dragana Cvijić, Marija Lojpur.  

Desna krila: Katarina Krpež, Željka Nikolić, Lidija Cvijić.  

Bekovi: Jovana Stoiljković, Marija Obradović, Sanja Damnjanović, Ana Lazić, Andrea Lekić, Tamara Radojević, Jelena Lavko, Marina Dmitrović, Dijana Števin, Sandra Kuridža.

- Imamo još jedan vikend utakmica u evropskim kupovima i nacionalnim prvenstvima, tako da se nadam da ćemo stati samo na povredi Janjušević, koja je teže prirode. Imamo 22 devojke na spisku, koje će, uz malo sreće, biti tu. Par devojaka igra u nedelju za svoje klubove, tako da će na pripremama biti tek od ponedeljka ili utorka. To su poznati problemi sa kalendarom, kada pričamo o jednom velikom takmičenju kao što je Svetsko prvenstvo - kaže selektor Obradović i dodaje: 

- Neke igraju više, druge manje u svojim klubovima. Neke su izašle iz povrede, kao Slađana Pop Lazić. Drugi je naboj kada se igra za reprezentaciju. U klubu ima raznih problema, bio sam i sam stranac, znam kako je. Neka one dođu zdrave u Beograd, pa ćemo mi popraviti šta je potrebno.

Prvi mečevi su sa Slovakinjama, koje neće učestvovati na SP...

- Nismo izabrali Slovačku da bi nam one simulirale protivnice u Nemačkoj. Rukomet je isti u celom svetu, nema iskakanja iz šema. Ko se bolje snađe i ima veći individualni kvalitet - pobeđuje - jasan je Obradović.

2021 © - Vesti online