Utorak 14.11.2017.
04:00
R. Patković - Vesti

"Vesti" u Nemačkoj: Srpski klub Dijamanti iz Vupertala obeležio jubilej

R. Patković
Dijamantska noć: Domaćini i gosti

I zaista je tako bilo! Urnebesna noć startovala je kolom, tresla se dvorana od razigrane mladosti s kojom stariji nisu dugo uspeli da održe korak.

Na bini su za goste, ali i domaćine zaigrali folkloraši Radosti iz Leverkuzena i Zore iz Ratingena.

R. Patković
Luka, Dejan i Filip

Nažalost, slavljenici Dijamanti ovog puta nisu nastupali jer zbog niza nesrećnih okolnosti (nekoliko smrtnih slučajeva i odsutnost zbog toga ključnih članova ansambla) nisu uspeli da okupe svoj igrački pogon.

Ipak, njihovo odsustvo publici su nadonadili gosti, a Zora iz Ratingena je koreografijom "Bosilgradsko krajište" krunisala folklorni deo programa, dok je prepuna dvorana dugo aplaudirala igračkim virtuozima.

R. Patković
Zora Ratingen

Pesme i igre bilo je u izobilju, a kako i ne bi kad su se latili mikrofona Zoran i Buba, Milenko Preldžija i ostali s estradnog podneblja sa voditeljom programa i pevačem Neđom Kostićem.

R. Patković
Nevenka i Rade Mrcić

Da bi gosti bili dočekani kako je i red, angažovano je više od 30 mlađih i starijih članova Dijamanata.

Miris s grila mamio je kao magnet, a majke folkloraša Dijamanata pobrinule su se za izobilje poslastica koje su deca, ogladnela od igre, naprosto slistila sa stolova.

Vredno je napomenuti da će Dijamanti u dogledno vreme sve svoje članove ponovo okupiti i dodeliti zaslužnima specijalna priznanja.

Mrcići stigli iz Hanaua

Da su manifestacije Dijamanata prepoznatljive na celom području Nemačke, najbolje potvrđuje primer Nevenke i Rade Mrcića koji su prevalili više od 250 klilometara od Hanaua do Vupertala da bi uživali na ovoj priredbi.

2024 © - Vesti online