Ponedeljak 13.11.2017.
10:16
Vestionline

Sneg paralisao Hrvatsku, bura zaustavila i trajekte (VIDEO)

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sneg je, kako javlja hrvatski portal Index.hr, zatrpao Kapelu, pada na Sljemenu, Gorskom Kotaru...Mokri i klizavi kolovozi prave probleme na putevima u unutrašnjosti, a olujna bura stvara probleme u saobraćaju na priobalnim područjima. Mogući su i odroni, upozoravaju nadležne službe.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema otvorenog saobraćajnog pravca iz smera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto, a granični prelaz Pasjak zatvoren je za sav saobraćaj zbog preprečenog teretnog vozila u Sloveniji. 

Zbog vetra deonica autoputa Rijeka-Zagreb, između petlji Kikovica i Delnice otvorena je samo za putnička vozila, na autoputu A7 Draga-Šmrika zabranjen je saobraćaj za autobuse na sprat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a od Bakra do Senja i na Krčkom mostu uvedena je i dodatna zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom. 

Zbog zimskih uslova vožnje na prilazima Gorskom kotaru zabranjen je saobraćaj za teretna vozila dok ostale kategorije moraju imati zimsku opremu. 

Zbog bure, olujne jačine, u prekidu su i trajektna linija: Brestova-Porozina, brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak, katamaranske linije: Rijeka-Rab-Novalja, Mali Lošinj-Rijeka, Ubli-Vela Luka- Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split. 

Snežne padavine i kiša prave probleme i u saobraćaju u Bosni i Hercegovini.

2024 © - Vesti online