Nedelja 12.11.2017.
09:46
Vestionline

Legendo, drži se! Paspalj imao moždani udar

M. Todorović
Trenutno u Njujorku gde se oporavlja od moždanog udara: Žarko Paspalj

Nekadašnjeg saigrača iz Partizana i reprezentacije posetio je i Vlade Divac. Takođe, o Paspalju brine i trener San Antonio Sparsa Greg Popović. Paspalj je u Sparse otišao tokom 1989. godine, vratio se posle godinu dana u Evropu, a najveću slavu doživeo je igrajući za grčke velikane Olimpijakos i Panatinaikos. 

Paspalj je i ranije imao problema sa srcem. U martu 2001. preživeo je srčani udar dok je igrao fudbal u Atini i ležao je u bolnici nekoliko nedelja, a nekolio nedelja kasnije imao je još jedan srčani udar.

Prema navodima novinarke "Sakramento Bija", Ejlin Voisin, 51-godišnji Paspalj se sada oseća dobro i o njemu, uz lekare, brine i Popovič, koji ga je doveo u NBA ligu 1989. godine. 

Prethodnih godina obavljao je funkciju potpredsednika Olimpijskog komiteta Srbije.

U bogatoj karijeri branio je boje i: Budućnosti, Partizana, Panioniosa, Rasing Pariza, Arisa i Virtusa. Sa Partizanom je osvojio SFRJ titulu, Kup i evropski Kup Koraća, sa Olimpijakosom dva šampionska trofeja i jedan Kup Grčke, sa Rasingom francusku ligu, a sa Arisom grčki kup. Sa našom reprezentacijom je osvojio dva zlata na prvenstvima Evrope (1989. i 1991.) kao i jednu bronzu (1987.), zatim SP 1990. u Argentini, kao i dva olimpijska srebra, 1988. u Seulu i 1996. u Atlanti.

2024 © - Vesti online