Subota 11.11.2017.
19:19
Vestionline, Tanjug

Pritvor osumnjičenim trgovcima kokainom

MUP Srbije
Hapšenje: Zajednička akcija srpskih i čeških bezbednosnih organa

Pritvor je određen Novosađanima Radoslavu Cvijoviću Cviki (63) - državljaninu Crne Gore i njegovom zetu Slavku Pavlovu (40).

Protiv Cvijovićevog sina Branislava (39), koji je zajedno sa Josipom Capikom (59) i Branislavom Bikićem (45) uhapšen u Pragu neposredno nakon primopredaje 8,4 kilograma kokaina, postupak će sprovesti češki pravosudni organi.

Portparolka suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je odredio pritvor do 30 dana prema osumnjičenima zbog osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zatim zbog opasnosti da će ometati krivični postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja.

Osumnjičeni se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je u petak saopštila da postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa u dužem vremenskom periodu nabavljala i distribuirala kokain na teritorijama Srbije, Mađarske, Austrije, Italije, Nemačke, Slovačke i Češke i prodavala ga i u drugim evropskim zemaljama.

Radoslav Cvijović se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe.

Policija je osim kokaina, od petorice osumnjičenih privremeno oduzela oko 110.000 evra i više skupocenih automobila "porše panamera", "audi A8", "mercedes" i druga vozila manje vrednosti.

2019 © - Vesti online