Subota 11.11.2017.
15:55
Vestionline

"Vanredni izbori bi gurnuli Srbiju pod okrilje Rusije"

EPA/Saša Stanković
Vanredni izbori ne bi rešili nijedan problem

Kako je rekao, izbori ne bi doprineli rešavanju nijednog problema.  

- Politički prioriteti ove zemlje nisu prepakivanje republičke vlasti ili dodvoravanje Moskvi, već stabilizacija odnosa u regionu kroz rešavanje otvorenih pitanja između Beograda i Prištine, na osnovama političkog sporazuma, koji treba da donesemo u narednih nekoliko meseci -  istakao je lider LDP u saopštenju.

Time bi se, ističe, otvorila perspektiva normalizacije i istovremeno rešavanje političkih prilika u Bosni i Hercegovini kroz stvaranje preduslova za normalno održavanje bosanskohercegovačkih izbora.

- Umesto otvaranja ovih tema, imamo kukavičluk koji prati ćutanje političke scene Srbije o ključnim problemima ovog društva. Zbog toga smatramo da će ti izbori, ukoliko budu raspisani, biti samo još jedan u nizu poraza demokratskih snaga i jasna Vučićeva poruka da u ovoj zemlji ne vidi potencijal za sprovođenjenje evropske politike - rekao je Jovanović.


Na taj način, Vučić bi, smatra Jovanović, pokazao da je prinuđen na kompromise, čime bi se Srbija povukla sa evropskog kursa pod okriljem Rusije i Putina.

2024 © - Vesti online