Subota 11.11.2017.
10:49
Vestionline, blic.rs

Šta je sve Nikolić ispričao Putinu o Vučiću?

Tanjug
Nikolić pričao, Putin samo slušao

Nikolić je prošle nedelje boravio u Rusiji gde mu je ruski predsednik Vladimir Putin uručio Orden prijateljstva. Na svečanoj večeri nakon uručenja odlikovanja bivši predsednik nije birao reči žaleći se Vladimiru Putinu na postupanje, politiku, ali i tretman koji je on lično u prethodnom periodu imao kod Aleksandra Vučića.

- Nikolić je rekao Putinu kako Srbija ne sledi ruska uputstva i da je glavni razlog za to taj što je Vučić pobedio u stranci, a ne on. Onda je ispričao kako je Vučić dugo radio protiv njega i da je aktuelni šef države odgovoran što je njegova politika poražena - kaže izvor "Blica" koji se zatekao na licu mesta.

Nikolić se nije žalio samo na odnos Srbije prema Rusiji i saradnju dve zemlje, za koju je rekao da nije na onom nivou na kojem je bila u vreme njegovog predsednikovanja, već i na svoju poziciju koja je devalvirana nakon što je Srpska napredna stranka odlučila da na predsedničkim izborima kandiduje tadašnjeg premijera plašeći se da Nikolić neće ostvariti pobedu.

- Zahvalio je Vladimiru Putinu što mu je "dozvolio" da bude na čelu Saveta za saradnju sa Ruskom Federacijom i Kinom i rekao da mu Vučić to nikada ne bi dao da nije bilo Rusa i Putina lično da pritisnu, jer su oni navodno naterali Vučića na to - prepričava sadržaj razgovora naš sagovornik.

Kako ističe, ruski predsednik se nije naručito uključivao i komentarisao, samo je pažljivo slušao šta mu Nikolić govori.

Vučić u decembru u Moskvi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je juče ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, koji mu je preneo poziv predsednika Vladimira Putina da polovinom decembra poseti Rusku Federaciju i sastane se s njim u Moskvi. Vučić je rekao da je veoma važno što će imati priliku da s predsednikom Putinom razgovara o bilateralnim odnosima, kao i o konkretnim predlozima za unapređenje političkog dijaloga i ekonomske saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije.

2024 © - Vesti online