Petak 10.11.2017.
19:50 >> 21:46h
Vestionline

Evroliga: Marković pogurao Himki, zeleni utišali Pirej

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
Rodrigo Bobua, plej Baskonije, u sendviču dvojice košarkaša Himkija

Gosti iz Baskije posle smene Pabla Priđonija igraju mnogo bolje. Posle Panatinaikosa bili su na pragu nove pobede, ali stali su u finišu što je iskusna ruska ekipa znala da kazni i da ostane neporažena na svm parketu. Aleksej Šved je bio veoma loš 35 minuta, ali se razigrao u finišu i nemilosrdno punio koš gostiju. Pred poslednja dva minuta, Himki je vodio 85:78, ali su trojke Šengelija i tri bacanja Dženinga unele dramu. Ipak, domaćin je sa "penala" uspeo da sačuva prednost.

Kod domaćina, Šved je završio meč sa 20 poena, koliko je postigao Entoni Žil, dok se Džejms Anderson zaustavio na 18. Naš Stefan Marković odigrao je odlično. Ubacio je 15 poena i imao tri asistencije za 25 minuta, uz indeks korisnosti od 19. Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins bio je opet veoma loš, ubacivši samo četiri poena za 26 minuta na parketu.

Kod Baskonije, najefikasniji je bi Met Džening sa 19 poena, dok su Vojtman i Šengelija ubacili po 14.

Šampion Evrope, Fenerbahče, lako je pobedio nemačkog šampiona Bamberg u gostima - 80:57. Veseli je ubacio 15 poena, Vonamejker 13, a Datome 12 poena kod tima iz Istanbula. Naš reprezentativac Marko Guduruć postigao je pet poena za smao osam minuta igre. Kod domaćina, Rubit je postigao 12, a Lo 10 poena, dok je Luka Mitrović ubacio šest poena za 17 minuta.

U atinskom derbiju, Panatinaikos je slavio u Pireju protiv Olimpijakosa - 70:62. Džejms Gist je postigao 15, Lukas Lekavičijus 14, a Kejsi Rivers 12 poena kod "zelenih", dok se kod crveno-belih istakao Letonac Janis Strelnekis sa 18. Naš NIkola Milutinov imao je četiri poena i sedam skokova u redovima vicešampiona Grčke i Evrope.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online