Petak 10.11.2017.
13:26
Vestionline, b92.net

Akcija u Pragu i Novom Sadu, "pala" petorka

MUP Srbije
Policija je, osim kokaina, od petorice osumnjičenih privremeno oduzela oko 110.000 evra

Oni su uhapšeni zbog osnova sumnje da su trgovali kokainom.

Uhapšeni su R. C. (63) iz Novog Sada, državljanin Crne Gore, S. P. (40) i B. C. (39) iz Novog Sada, J. C. (59), državljanin Srbije i Mađarske, i B. B. (45), državljanin Srbije i Češke, zbog osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

Po navodima MUP-a, organizovana kriminalna grupa je duže vreme nabavljala i distrubuirala kokain na teritorijama Srbije, Mađarske, Austrije, Italije, Nemačke, Slovačke i Češke i prodavala ga i u drugim evropskim zemljama.

B. C., J. C. i B. B. uhapšeni su u Pragu neposredno nakon primopredaje 8,4 kilograma kokaina, a istovremeno je srpska policija u Novom Sadu uhapsila S. P. i R. C. koji je osumnjičen da je organizovao kriminalnu grupu. 

Policija je, osim kokaina, od petorice osumnjičenih privremeno oduzela oko 110.000 evra i automobile "porše panamera", "audi A8", "mercedes" i druga vozila manje vrednosti. 

Osumnjičeni koji su uhapšeni na teritoriji Srbije će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

2024 © - Vesti online