Četvrtak 09.11.2017.
22:19 >> 22:45h
Vestionline

Baraž za SP: Hrvati razbili Grke, Švajcarci pobedili u Belfastu (VIDEO)

EPA-EFE/ANTONIO BAT
Grčki brodolom je krenuo od penala na startu meča

Hrvati su u Zagrebu deklasirali Grke rezultatom 4:1 i teško je verovati da Heleni u revanšu u Pireju mogu da nadoknade ovaj minus. Domaći su maksimalno koristili katastrofalne greške odbrane Skibeovog tima, a prednjačio je golman Karnzis koji je na statu napravio penal iz kog su “vatreni” poveli.

Ponadali su se Grci da bi mogli do povoljnog rezultata kada je Papastatopulos manjio na 2:1 u 30. minutu, ali ta nada je bila kratkog daha pošto su Hrvati vrlo brzo ponovo stekli dva gola viška, a početkom drugog poluvremena i maksimalna tri pogotka razlike.Mogli su gosti makar do drugog gola, ali u nekoliko navrata nisu imali sreće ili je Subašić dobro reagovao.

U drugom meču Švajcarska je kao gost u Belfastu savladala Severnu Irsku golom Rodrigeza sa bele tačke i ne bi trebalo da ima težak zadatak u revanšu koji je na programu u nedelju od 18.00 sati u Bazelu.

U petak je na programu prvi duel Švedske i Italije (Stokholm), kao i dvoboj Danske i Republike Irske (Kopenhagen).

Rezultati: Hrvatska - Grčka 4:1 (Modrić 13pen, Kalinić 19, Perišić 33, Kramarić 49 - Papastatopulos 30), Severna Irska - Švajcarska 0:1 (Rodrigez 58pen), Švedska - Italija (petak, 20.45), Danska - Republika Irska (subota, 20.45). 

2024 © - Vesti online