Sreda 14.07.2010.
13:22
Vestionline

Lacio ostao bez najvernijih navijača!

"Doneli smo veoma bolnu odluku da napustimo ono što nam je postao drugi dom, severnu tribinu Olimpijskog stadiona u Rimu. Mi ćemo i pored toga zauvek ostati Ultrasi, ljudi koji vole slobodu. U jednom trenutku sistem je sklonio mlade ljude sa trgova i ulica na stadione, kako bi ih lakše kontrolisao, kako bi zauzdao revolucionarna nastojanja. Sada sistem želi da ljude zatvori kući, ispred konzola za igrice, kompjutera, društvenih internet mreža, kablovske televizije i 3D filmova. Jedini zdrav i dostupan način za okupljanje mladih ostali su stadioni. Uvođenje navijačkih kartica je prosto 'sjajno'", navodi se u saopštenju navijača Lacija.

Fanovi rimskog kluba smatraju da se sa novom tehnologijom krše osnovna ljudska prava, i da oni ne žele da pristanu na to da drugi procenjuju da li su oni navijači ili huligani.

"Zar nema dovoljno kamera, mikrofona, prisluškivanih razgovora, informacija prikupljenih kompjuterskom opremom da se nadgleda sve što bi trebalo? Kao posledica ovakvih odluka, mi - navijači Lacija sa severne tribine, nećemo da učestvujemo u ovoj prljavoj igri. Nećemo mi takav fudbal. Navijači, svi napustite tribine! Neka stadioni budu kakve 'oni' žele - čudesni, prazni hramovi", ističe se u saopštenju Ultrasa.

2024 © - Vesti online