Četvrtak 09.11.2017.
12:22
rs.n1info.com

"Građane Srbije ne zanima članstvo u EU, već kada će živeti bolje"

EPA/Đorđe Savić
 

- Trenutno najbitnija tema u EU je suočavanje sa izazovima migrantske krize. Proširenje nije tema broj jedan osim za nekolicinu službenika koji su zaduženi da se time bave. I ako ne gledamo stvar samo iz sopstvene perspektive, migrantska kriza jeste važnija tema - ističe Gligorijević za N1.

Ona smatra da odluka o tome da li će se uz beogradske, ići i na vanredne parlamentarne izbore, zavisi od rezultata istraživanja javnog mnjenja koje na sto dobija Aleksandar Vučić.  

- Od njegovog dolaska na vlast, parlamentarne izbore imamo na svake dve godine, što bi moglo da znači da je 2018. vreme za skoro pa redovne izbore - ukazuje novinarka "Vremena". 

Dodaje i da naprednjaci možda procene da im mandat do 2020. nije dovoljan da sprovedu reforme o kojima govore, i da će tražiti vreme do 2022. čime se priključuju i najave iz Brisela da bi Srbija do 2025. mogla da postane članica EU.  

Gligorijević kaže i da je takvo pravljenje predikcija o ulasku u EU neozbiljno, jer Srbija ima 35 pregovaračkih poglavlja od kojih veliki broj nije ni otvoren, a sva moraju da budu zatvorena pre članstva u Uniji. 

2024 © - Vesti online