Četvrtak 09.11.2017.
11:23
Danas

Dačić: Beogradski izbori odlučuju da li Vučić ostaje na vlasti

N. Đurović
Ivica Dačić i Aleksandar Vučić

Dačić je za televiziju Pink rekao da je cilj opozicije na tim izborima da oslabi vladajuću koaliciju SNS-a i SPS-a.

- Beogradske izbore treba ozbiljno shvatiti, ne u smislu ko će biti gradonačelnik, nego će se time meriti da li Vučić opstaje dalje na vlasti ili ne - kazao je Dačić.

Upitan ko će biti kandidat SPS-a za gradonačelnika Beograda, lider socijalista je kazao da pre te odluke treba doneti niz strateških političkih odluka, od toga da li istovremeno sa gradskim treba održati i parlamentarne izbore, do odluke o eventualnom zajedničkom nastupu sa SNS.

- Nije da se nećkamo oko kandidata već postoje brojna prethodna pitanja o tome šta doprinosi stabilnosti. Ako idemo na izbore u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, najlogičnije je da kandidat bude Aleksandar Antić jer ima iskustva kao predsednik Skupštine Beograda a postao je i šire poznat kao ministar rudarstva. Ima više kandidata ali tu temu uopšte nismo pokretali - rekao je Dačić.

Povodom navoda da postoje struje u stranci koje žele njegovu smenu, izjavio da bi onaj ko bi ga smenio "pljunuo na sebe" jer je kako je naveo, radio s njim kao stranačkim liderom.

- Taj može samo da me naljuti da ostanem što duže, ali pitanje je da li je meni dosta svega - kazao je Dačić.

2024 © - Vesti online