Sreda 08.11.2017.
17:03
B. Đokić - Vesti

Čitajte na VESTI DIGITAL: Mog oca pustili da umre!

V. Sekulić
Usamljenički život: Stari zavisni od osoblja u domovima

Aleksandar je stoga rešio da obavesti javnost i nadležne institucije, a u ovom domu u potpunosti demantuju njegove tvrdnje i navode da su sve uradili u skladu sa standardima.
Akleksandar priča da je njegov otac bolovao od leukemije. Kontaktirao je dr Zorana Zečevića, vlasnika doma Help, koji mu je odgovorio da može odmah da primi Draška.

Žalbe na osoblje

- Ponudio mi je cenu od 350 evra mesečno za stanovanje, hranu i higijensku negu. Lečenje je išlo preko nemačkog socijalnog osiguranja. Rekli su da postoji medicinska nega 24 sata dnevno. Kad sam rekao dr Zečeviću da se otac slabo kreće i da su mu potrebne pelene, cena je skočila na 600 evra. Doveo sam 4. jula ove godine oca u dom. Tamo su mi tražili novac tri meseca unapred i ja sam platio 1.800 evra, ali račun do danas nisam dobio. Ostavio sam ocu 700 evra, ali je Zečević rekao da je bolje njemu da damo novac i da će on davati pare Drašku, s tim što on mora da potpiše da ih je primio. Potom sam se vratio u Štutgart - kaže za "Vesti" Jovanović.

On navodi kako je njegov otac imao dva mobilna telefona.

- Otac je zvao moju sestru od strica Mariju Jovanović iz sela Šume. Žalio se da osoblje neće da ga presvuče i da mu skoro ništa ne daju da jede. Ona je odmah pozvala dom i zamolila ih da ga presvuku. Poslednji kontakt sa ocem imala je moja sestra 17. jula, kada je dobila poziv sa nepoznatog broja. Ispričala mi je da joj je otac poručio kao da je primoran:"Nemojte da me zovete." Od tog dana niko o njemu ništa nije znao - priča Aleksandar.

Više o ovoj temi čitajte u štampanom izdanju "Vesti" ili na VESTI DIGITAL.

Zavisno od toga da li koristite android ili apple platformu aplikaciju možete skinuti sa:

za Apple uređaje: https://appsto.re/de/XSioib.i

za android uređaje: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.publiss.client.p999R6wI!

 

 

2024 © - Vesti online